POGOJ PCT ZA VSTOP V PROSTORE ŠOLE IN SAMOTESTIRANJE ŠTUDENTOV - NOVO
V ponedeljek, 6. 9. 2021 je začel veljati nov Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur. l. RS, št. 142). Odlok podaljšuje izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani), določa obvezno uporabo zaščitnih mask, razkuževanje rok, upoštevanje medsebojne razdalje in redno prezračevanje zaprtih prostorov.

Skladno z odlokom je treba za vstop v prostore šole še naprej  izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), kar se dokazuje z enim od naslednjih potrdil:

- s potrdilom o cepljenju,
- s potrdilom o prebolevnosti ali
- negativnim testom (PCR test, ki ni starejši od 72 ur in HAG test, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa).

Pomembna novost je določba o samotestiranju študentov. Študenti, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, se za potrebe pedagoškega procesa (predavanja, vaje, izpiti, konzultacije) pa tudi za vstop v prostore šole,obvezno tedensko testirajo s HAG testi za samotestiranje. Samotestiranje se opravi v domačem okolju enkrat tedensko v enakih presledkih. Študentom pripada pet testov HAG za samotestiranje na mesec. Prevzamejo se v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja, osebnega dokumenta ter potrdila o vpisu. 

Pogoje PCT se bo preverjalo ob vstopu v prostore šole (v referatu) oz. v prostore, kjer bodo potekala predavanja, vaje, izpiti oz. druge aktivnosti povezane s študijem. Več informacij bodo študenti prejeli po elektronski pošti. 

Vse obiskovalce prosimo, da prihajajo v naše prostore zdravi, brez znakov okužbe dihal in da upoštevajo splošne higienske ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni. 
Nazaj na arhiv