Karierno svetovanje
KARIERNO SVETOVANJE

Karierno svetovanje je storitev, pri kateri se ob pomoči, ki vam jo nudimo peko osebnega svetovanja, odločite o kariernih ciljih in sprejmete karierne odločitve. Raziščite možnosti razvoja kariere in opredelite dodatna izobraževanja in usposabljanja, ki bodo pripomogla k doseganju zastavljenih kariernih ciljev.

Kaj zajema karierno svetovanje?
S kariernim svetovanjem pomagamo študentom:
• postaviti razvojne, karierne in zaposlitvene cilje
• poiskati nove možnosti napredovanja v svoji karieri ali nove zaposlitvene možnosti,
• opredeliti kako boste razvijali svoje karierne cilje ter kje in na katerem področju dela boste iskali zaposlitev,
• raziskati možnosti svojega razvoja ter poklicnega napredovanja in po potrebi poiskati tudi aktualna prosta delovna mesta,
• izboljšati način načrtovanja svoje kariere ter po potrebi tudi iskanja zaposlitve,
• pridobiti sodobne veščine uresničevanja zastavljenih ciljev glede kariere ter  sodobne veščine iskanja zaposlitve ter
• vas po potrebi vključili v programe za iskalce zaposlitve z namenom izboljšanja zaposlitvenih možnosti.

Kako poteka?
Pri prvem svetovalnem razgovoru boste na podlagi vaših delovnih izkušenj, znanj, ciljev in potreb na trgu dela izdelali karierni načrt, ki bo vaš načrt do razvoja kariere ali pa zaposlitve.
V karierni načrt boste zapisali svojo samooceno, kompetence, različna dela, ki jih želite in znate opravljati, svojo vizijo in cilje glede vaše kariere ter kako boste realizirali vaše cilje v karieri ter kako in kje boste iskali zaposlitev. Karierni načrt boste nenehno spreminjali in dopolnjevali. 
Glede na izkušnje, ki jih boste pridobili pri aktivnem načrtovanju kariere ter iskanju zaposlitve in spremljanju povpraševanja delodajalcev po določenih poklicih, boste v karierni načrt zapisali tudi nova dela, v katerih se želite zaposliti in nove načine iskanja zaposlitve.

Če bosta z osebno svetovalko ugotovila, da za opravljanje dela, na katerem se želite zaposliti, potrebujete dodatna znanja, vam bomo svetovali na kakšen način poiskati in pridobiti nova znanja (z usposabljanjem, izobraževanjem ali na druge načine).
Komu je namenjeno?

Karierno svetovanje vam je na voljo, če ste študent našega višješolskega programa ali pa ste izobraževanje pri nas že zaključili oz. ste član našega alumni kluba. 

Prijava na karierno svetovanje preko elektronske poste #EM#766871696576696b6949666a617d7c6a643c717c7a66637b6c70747c#EM#, kjer se dogovorimo za termin prvega sestanka.    


ORODJA IN PRIPOMOČKI ZA SVETOVANJE KARIERNE ORIENTACIJE